Som Petra.

Srdcom "spiritual rebel" a povolaním "Brain-Body-Reset™" koučka.

Mojou misiou je de-maskovať toxický osobnostný rozvoj, re-definovať modernú transformačnú prácu a dať inovatívne metódy na odblokovanie svojho potenciálu do rúk všetkým podnikavým ženám, aby vystúpili z úzadia, vstúpili do svojej suverenity a realizovali svoje poslanie a projekty, po akých túžia, a aké svet potrebuje.

Tu je môj príbeh.

VOLANIE DUŠE A EPICKÝ PÁD...

Od mojich 13-tich rokov som sa intenzívne venovala osobnostnému rozvoju. Pociťovala som obrovskú neutíchajúcu túžbu, akési „volanie duše“ – pomáhať ľuďom meniť ich životy k lepšiemu. Túžila som byť transformačnou učiteľkou.  

V tom čase na mňa najväčší dojem spravila kniha Danna Millmana - Cesta Pokojamilovného Bojovníka. 

Pretože to bol príbeh o transformácii. Príbeh zachytáva premenu špičkového atléta a deprimovaného študenta univerzity Berkeley, Dana, zameraného na vonkajší úspech, dievčatá a žúry - na uvedomelého mladého muža, ktorý objavil samého seba, svoj životný zámer a vlastný kľúč k šťastiu a láske.

Kľúčovú rolu v jeho transformácii zohral jeho učiteľ. Podivný starec, ktorého stretol raz v noci na benzíke. Volal ho “Socrates”. 

Tajne som si želala byť ako Dan. Stretnúť nejakého učiteľa, ktorý by ma previedol cestou transformácie. Odomkol môj potenciál a cestu poslania a naplnenia… 

…A ešte tajnešie som túžila… sa takou “Sokratkou” stať! 

Moje volanie duše však od samého začiatku narážalo na „neprekonateľnú bariéru“:

Studnicou vedomostí a múdrosti, zdrojom podpory, rád a stratégií som dokázala byť len v okruhu najbližších priateľov.  

Pred ostatným svetom som sa úplne skrývala. Bola som šedá myška, „Kráľovná Neviditeľnosti“. Navonok som budila dojem podpriemernosti a zakríknutosti. 

Akékoľvek verejné vystupovanie, prejavenie autority či mojich darov vo vonkajšom svete vo mne vyvolávali paralyzujúci strach a zaseknutie. Úplne ma to “vypínalo” a znemožňovalo mi to ísť do akejkoľvek akcie. Prejaviť sa. Ukázať sa. Oslovovať ľudí. Ponúkať svoje dary svetu. Bola som úplne zablokovaná. 

Mojími učiteľmi mi bolo povedané, že na to nemám “správnu povahu”, že nie som “líderský typ”. Moje bloky označovali za “výhovorky”. 

Ale ja som sa nevzdávala. 

Verila som, že to časom prekonám. Že je to len otázkou poctivej práce na sebe. Že keď sa odhodlám a dám do toho celé svoje srdce a energiu, úspechy sa dostavia. 

Preto počas strednej školy a výšky som sa o to viac vrhla do štúdia a aplikovania rôznych učení, techník a modalít osobnostného rozvoja, ezoteriky a spirituality. 

  • Podstúpila som rôzne výcviky: Reiki Majster, Arollo, Aktívna duchovná terapia, Zemský magnetizmus, Sylvová metóda, Techniky Zákonu Príťažlivosti a manifestácie, Hoponopono, Journalling.
  • Stavala som visionboardy, vizualizovala, meditovala, afirmovala, spievala mantry,  pracovala som s Vyšším Ja. Čistila som svoje energetické pole. Robila som rôzne rituály. Podstúpila šamanské cesty, rôzne liečenia, aktivácie, “odblokovačky”.
  • Do hĺbky som sa ponorila do učení Carlosa Castanedy, Deepeka Chopru, Luise Hay, Alberta Ignatenka, Gerharda Stroma, Paula Coelha, Danna Millmana. N.D. Walscha, Dale Carnegieho, Tonyho Robinsa, či Napoleona Hilla. 

Po každom kurze, certifikáte, seminári, či prečítanej knihe som sa cítila skvelo. Lietala som na “obláčiku nekonečných možností”. 

Dookola som si hovorila mantru z Alchymistu: “Keď po niečom naozaj túžiš, celý Vesmir sa spojí, aby si to mohla dosiahnuť.” 

A zdalo sa, že Vesmír moje túžby vypočul…

Rok pred skončením školy som stretla moju “spriaznenú dušu”.  Bol charizmatický, magnetický, mal skvelý prejav na verejnosti. 

Okrem práce manažéra obchodnej siete so šperkami Kabalah, bol spirituálny učiteľ! Túžil vybudovať centrum osobnostného rozvoja a pomáhať ľuďom. Naše cesty sa spojili a ja som verila, že nie “náhodou”. 

Hneď po skončení vysokej školy som sa vydala do cudzej, exotickej krajiny za svojim POKLADOM - láskou, poslaním a prosperitou. 

So 100-kou certfikátov v šuplíku, plná vznešených ideálov, načerpanej múdrostí od tých najlepších majstrov a učiteľov… Mala som VÍZIU. Mala som CIEĽ. Mala som VIERU. Cítila som, že všetko je možné!

Pustila som sa do práce! Avšak staré bloky sa objavili ešte skôr, než som si v novej krajine stihla vybaliť kufre! 

A z “obláčika nekonečných možností” spadla tvrdo na zem. 

Nové prostredie, nová mentalita, nový jazyk, nový exotický kraj na mňa pôsobili ako “zväčšovacie sklo”...  

… Z každého malého “mindráku” bol obrovský blok, pochybnosti a strach. A z každého veľkého bloku bolo totálne zaseknutie a paralýza. 

Bola som ešte neviditeľnejšia. Ešte neistejšia. Ešte nesebavedomejšia. O to menej som sa prejavovala, komunikovala a vôbec som nedokázala odovzdávať moje dary svetu.

Žiadny Vesmír sa kvôli mne a môjmu snu nespojil.

V snahe pomôcť si, som sa hlboko ponorila do štúdia ďalších techník a prístupov:

  • Praktizovala som manifestačné techniky, techniky Zákona príťažlivosti, Theta healing, Biorgonómiu, robila som vedené vizualizácie, aktivácie a stavala nástenky snov.
  • Študovala som Eckharta Tolleho, Dr. Jean Houston, Esther Hicks, Joe Vitale či Quantum Powers techniky…
  • Podstúpila som ďalšie liečenia, “odblokovačky”, šamanské cesty, indiánske sweat lodge, echohealing, holistic dance retreaty v púšti.

Napriek tomu, moje majstrovstvo v neviditeľnosti dosiahlo svoje maximum. Epicky som zlyhala. Vo všetkom.

Za necelé tri roky, všetko, v čo som verila sa rozpadlo ako „domček z karát“.  

Žiadni sprievodcovia, kouči, liečitelia, ktorí so mnou pracovali, mi nepomohli.

Po 16 rokoch štúdia osobnostného rozvoja a práce na sebe som sa v kľúčovej životnej situácii ocitla bez akýchkoľvek účinných nástrojov, ktoré by mi dokázali naozaj pomôcť. 

Dostavil sa opačný efekt:

Bola som ešte viac zablokovaná. Deprimovaná. Nešťastná. Úplne od seba odpojená. Bez peňazí. 

A už som ani nevnímala svoje poslanie. To svetlo, impulz, nadšenie, vášeň stať sa “Sokratkou” úplne zhaslo…A ja som stratila aj posledné zbytky viery v seba a svoj sen. Vrátila som sa domov.

Stiahla som to celé na seba: “Zrejme som ja tá neschopná. Stratený prípad, ktorému niet pomoci. Nemám na to… Ako som mohla byť taká hlúpa a naivná, a uveriť, že to dokážem?” 

A ďalších 7 rokov som robila svoj “Plán B”, “normálnu prácu”, ktorú som vyštudovala. Zdalo sa, že “sebarozvojová” kapitola môjho života je nadobro za mnou…

MÔJ MALÝ HOLLYWOODSKY PRÍBEH...

V tom mi “náhodou” jedného dňa pristál v emailovej schránke email, ktorý navždy zmenil môj život. Pozvánka na webinár od svetovej autority na hlbokú vnútornú prácu, Margaret Lynch Raniere, ktorá pozývala na elitný výcvik transformačného koučingu. 

Takéto emaily som už roky neotvárala. Ale tento ÁNO. 

Na webinár, ktorý nasledoval nikdy nezabudnem.

Konečne niekto nenazýval moje bloky “výhovorkami”. Nevyčítal mi nedostatok odhodlania či pevnej vôle, či “nesprávnu povahu”. 

Konečne mi nikto nepomáhal stavať vzdušné zámky o tom, ako je “všetko pre mňa možné teraz” a nesľuboval megalomanské sľuby. Nezobral ma na “ezo-trip” na obláčik nekonečných možností.

Konečne niekto nezjednodušoval komplexné pravdy. Neponúkal rýchlokvasné riešenia. 

Margaret ma zobrala na výlet do REALITY, PRAVDY, EXPERTÍZY a EMPATIE.

V tom momente to asi tušila len moja duša, že som práve stretla svoju “Sokratku”. 4 hodiny jej webinára mi pomohli pochopiť viac, než 20 rokov štúdia mainstreamového osobnostného rozvoja a ezoteriky. 

Moje staré “volanie duše” sa naplno aktivovalo… “Čo ak predsa len… existuje cesta?”

Dala som si “poslednú šancu”. Vytrénovla som sa v USA v unikátnej hlboko transformačnej a systematickej vnútornej práci na blokoch a zraneniach, v neuro-somatickom prístupe Brain-Body-Reset.

Prístup, ktorý dokáže kouča navigovať ku hlavným koreňom blokov a potom ich dokáže prostredníctvom najmodernejších, klinicky overených techník, uvoľniť zo všetkých kľúčových rovin - telesnej, emocionálnej a mentálnej. 

Bol to úplne iný typ osobnostného rozvoja, než aký som dovtedy poznala…

Nebolo to ľahké… Nebolo to bezbolestné… Nebolo to instantné… Nebolo to euforické… 

Nikdy predtým som sa s ničím tak hlbokým a silným nestretla. S prístupom, ktorý dokázal behom pár mesiacov doslova “zázraky” s mojimi blokmi, ktoré som sa už 20 rokov márne snažila vyriešiť. 

A boli to zázraky, ktoré netrvali, ako každé “predošlé čudo” 3 dni, ale vnútorné posuny, ktoré pretrvali, uložené v mojej nervovej sústave, v mojom tele! 

A vyústili do nových vzorcov myslenia, chovania, jednania vo veľmi krátkom čase. A priniesli mi mimoriadne, hmatateľné výsledky v reálnom svete! 

Tento nový prístup nešiel na “instantný euforický efekt”, ale išiel priamo skrz telo a sledoval isté prirodzené “vsrtvenie blokov a zranení”, ktoré vrstvu po vrstve, ako cibuľu, postupne odhaľoval, spracovával a uvoľňoval. 

Bola to tá najťažšia vnútorná práca, akú som kedy podstúpila. Ale…

Na konci každého sedenia som vždy cítila veľmi solídny pocit ozajstného “ukotvenia sa vo svojej sile.”

Konečne som bola schopná vyjsť s kožou na trh! A ukázať čo vo mne naozaj je. Odblokovala som svoju neviditeľnosť, pocity nedostatočnosti a menejcennosti, perfekcionizmus, večné podceňovanie sa… ale najmä panické ataky z verejného vystupovania.  

A za 8 mesiacov intenzívnej práce na sebe sa začal písať môj malý Hollywoodsky príbeh. 

  • V roku 2017 som sa stala súčastou amerického tímu snov!

Margaret robila nábor do svojho tímu a ja som vyhrala náročný casting a získala pozíciu Coach Advisor ako jediná Európanka. Ako súčasť predajného tímu som viedla stovky predajných rozhovorov, podporovala náborové kampane a robila klientskú podporu v Margaretiných transformačných programoch.

  • V roku 2018 som hybnou silou upgradu Margaretinho elitného koučingového výcviku

Odblokovaná som našla odvahu predostrieť Margaret projekt, ktorý som sama vymyslela. Upgrade jej elitného koučingového výcviku! Zosystematizovala som Margaretinu vnútornú prácu a vytvorila detailne prepracované koučingové manuály. Na základe toho sme vylepšili a prepracovali celý program a marketing, čo nám umožnilo zdvojnásobiť cenu výcviku.

  • Hneď nato sa stávam Vedúcou certifikácie koučingového výcviku

Vyše 4 roky som certifikovala koučov pod prísnymi štandardami ICF (Medzinárodnej koučingovej federácie). 

  • Od roku 2019 pôsobím v tíme ako Faculty Coach.

Koučujem a mentorujem koučov z celého sveta v Margaretinej prelomovej Brain-Body-Reset Metóde. 

  • A začínam budovať svoju expertnú koučingovú prax aj na Slovensku a adaptovať Brain-Body-Reset pre Slovenské špecifiká - naše špecifické rodinné vzorce, transgeneračné traumy a vnútorné nastavenia. 

Po niekoľkých rokoch, kedy som na Slovensku koučovala len úzky okruh klientok v rámci individuálneho koučingu, som sa rozhodla posunúť moju súkromnú koučingovú prax do online priestoru.

Vytvorila som prvé online programy a pilotné živé mentorigy. Na základe skúseností so slovenskými a českými klientkami som adaptovala Brain-Body-Reset systém pre slovenské transgeneračné vzorce a traumy, naše špecifické rodinné vzorce, peňažné vzorce a špecifické vnútorné nastavenie žien.

Tak postupne vznikal môj jedinečný transformačný systém NEURO-SOMATICKÝ RESET. 

NEBEZPEČNÝ TREND...

Čím viac som pracovala so ženami z celého sveta v rámci amerického tímu a vlastnými klientkami zo Slovenska, začal sa mi ukazovať jeden nebezpečný trend na poli osobnostného rozvoja…

Na predajných rozhovoroch, koučingových či mentoringových sedeniach čoraz viac žien so mnou zdieľalo bolestivý príbeh, ktorý som veľmi dobre poznala na vlastnej koži…

Hovorili o tom, ako vyskúšali všemožné techniky a prístupy, presne ako ja v minulosti… absolvovali tie najlukratívnejšie transformačné výcviky u najväčších velikánov… do svojho sebarozvoja a vzdelania investovali desiatky tisíc dolárov či eúr… 

… ale ich bloky ostali neodblokované. Boli aj naďalej zaseknuté a uviaznuté v starých vzorcoch a žiadny zásadný posun a rast v ich živote a podnikaní nenastal. 

Nastal pravý opak. Prestávali si veriť. Postupne sa vzdávali svojich snov, zmenšovali svoje ambície. Nedokázali premeniť svoju vášeň v biznis. Alebo v podnikaní bojovali ďalej, a v tichosti trpeli blokmi, ktoré podkopávali ich snahu, život a výsledky. 

Ale hlavne, aj ony sa ocitli v kritických životných situáciách bez akýchkoľvek účinných nástrojov, ktoré by im dokázali naozaj pomôcť. 

Roky dozadu, keď sa to stalo mne, som to zobrala “na seba”. Myslela som si, že so mnou nie je niečo v poriadku. Že tie prístupy, ktoré som študovala nefungovali “len mne”. Že som to ja, kto zlyhal. 

Ale teraz, po stovkách konverzácií so ženami z celého sveta, som postupne precitala do nepríjemnej reality. Až som dospela ku jednému zásadnému AHA momentu: Toto je niečo systematické. 

Rozhodla som sa opätovne preskúmať tieto techniky a prístupy… 

Zrazu som pozorovala, koľko mylných, zjednodušených predstáv, povrchných, zastaralých a toxických techník sa šíri na poli sebarozvoja… 

… A aké lákavé tieto prístupy sú - ponúkajú megalomanské sľuby o transformácii, zázračné techniky sľubujúce instantné výsledky, sľuby o rýchlej manifestácii peňazí… až po sľuby o uzdravení emočných zranení… a to všetko skrz rôzne “vedené vizualizácie, meditácie, aktivácie či iné “magické pilulky”. 

Pre tento typ sebarozvoja sa vedená vizualizácia stala panaceou - liekom na “všetko”.  A “únik” od bolestivej reality jeho hlavnou stratégiou. 

Tento typ sebarozvoja som nazvala TOXICKÝ OSOBNOSTNÝ ROZVOJ. 

Pretože je únikový, euforický a (seba)klamlivý. Vydáva sa za hlbokú transformačnú vnútornú prácu, na prvý dojem aj tak pôsobí. 

Ale v realite nás pod prísľubom oslobodenia – nakoniec uväzní v OKOVÁCH NESPRACOVANEJ BOLESTI a únikových vzorcoch, “manévroch”,  ktoré nám bránia robiť poctivú vnútornú prácu a reálne spracovať naše rodinné, transgeneračné, peňažné vzorce, traumy a emócie.

Tieto prístupy nám len poskytnú akúsi náplasť…chvíľkový euforický pocit a uvedú nás v ilúziu, že veci máme už spracované. Ale skutočnou pravdou je, že vďaka týmto technikám ich máme len vytesnené, potlačené, zbagatelizované, umelo pozitívne predčasne prerámcované… ale traumy ostali zaseknuté v našom tele a podvedomí, a skôr či neskôr nás opäť dobehnú. 

Verím, že moderná, vysoko-efektívna, hlboká transformačná práca na blokoch a zraneniach je kombináciou expertného empatického koučovacieho vedenia, prepracovanej metodiky transformačného procesu a najmodernejších, klinicky overených techník, ktoré pracujú predominantne “priamo skrz TELO” - a ostatné kľúčové roviny - emočnú, mentálnu a duševnú.  

Verím, že poctivá hlboká vnútorná práca sa musí prejaviť v reálnom živote. V tom, ako myslíme, hovoríme, jednáme, ako sa cítime a čo vyžarujeme. Musí vyústiť do vnútornej sebahodnoty, sebaúcty, osobnej suverenity a sily. A následne musí vyústiť do merateľných výsledkov a úspechov vo vonkajšom svete …ktoré sú ukotvené v tele, osobnej integrite a silnej empatii. 

To je typ osobnostného rozvoja, ktorý som túžila rozšíriť aj na Slovensku... 

REBELSKÁ MISIA...

Dlho som sa zdráhala vyrukovať von s mojou kritikou povrchných toxických prístupov. Úprimne sa priznám, že časť mňa z toho mala ozajstný strach. 

Bála som sa, že tým môžem odradiť potencionálne klientky, znepriateliť konkurenciu a naštvať veľa ľudí.

Zo skúsenosti s našimi koučkami v USA som vedela, ako mnohé ženy tie príjemné a euforické vedené meditácie, aktivácie a manifestačné techniky milujú! A aké bolestivé pre niektoré z nich bolo si priznať, že nie sú dostatočným nástrojom na spracovanie blokov a zranení. 

ALE Jeden deň u mňa nastal zlom. 

Po sedení s klientkou, kde som si vypočula “tisíc a prvý príbeh” o tom, ako zaplatila 5 000 Eur za kurz manifestácie peňazí, ktorý jej samozrejme vôbec nepomohol, ba naopak… dostal ju na mizinu, a do obrovskej finančnej krízy… 

… Som si povedala, že už nemôžem byť ticho. 

Zrodila sa vo mne jasná MISIA. Misia, ktorej zárodky boli zasiate desiatky rokov dozadu, skrz moju osobnú bolestivú skúsenosť…a teraz umocnené bolestivými príbehmi mojich klientok…

De-maskovať toxický osobnostný rozvoj, re-definovať modernú transformačnú prácu a priniesť na Slovensko nový model ženského sebarozvoja - Neuro-somatický Reset, ktorý je ukotvený v expertíze, integrite a empatii. 

Preto som za posledné roky s mojím tímom vytvorila inovatívne a hlboké transformačné online programy a živé online mentoringy, v ktorých pomáhame cieľavedomým, akčným a podnikavým ženám, oslobodiť sa od svojich zranení a blokov…

… Aby aj ony vystúpili z úzadia, vstúpili do svojej suverenity a realizovali svoje poslanie a projekty, po akých túžia, a aké svet potrebuje. 

Môže tento nový ženský model sebarozvoja zmeniť svet? Ja verím, že áno.

Pretože spolu nanovo definujeme moderný osobnostný rozvoj pre ženy, prebudzame ženskú suverenitu a budujeme impérium ženskej sily.

Pridáš sa? 

MOJE HODNOTY

Sloboda

Podporujeme klientov, aby sa stali tým, kým sa narodili byť.

Verím, že je v živote nutné prestať hrať podľa starých vnútorných pravidiel, ktoré boli do nás naprogramované. Potrebujeme sa oslobodiť od nefunkčných vzorov a hodnôt, ktoré nás zväzujú a obmedzujú to, kým naozaj sme. Niektoré pravidlá je potrebné porušiť, aby nastal v našom živote pokrok a rast.

Integrita

Verím, že keď kouči operujú z integrity, je to win-win pre nich a pre ich klientov.

Verím, že zobrať klientov môžme len na miesto, ktorým sme si sami prešli. Tak je isté, že slepý nevedie slepého. Všetko čo učím fungovalo pre mňa samotnú. Kráčam po tej istej ceste a vediem vlastným príkladom.

Expertíza

Moje sľuby sú v súlade s mojou expertízou.

Verím, že náš osobnostný rozvoj si vyžaduje expertízu. To je moja superschopnosť. Praktizujem overený blueprint, ktorý umožůje skutočnú tranformáciu. Aj keď stretávam klienta tam kde sa momentálne nachádza, je súčasťou procesu, vedieť na čo sa zamerať a kam ísť je kľúčom k úspechu. Poznám slepé miesta a čo je potrebné urobiť aby som klientky posilnila a podporila.

Empatia

Verím, že na každom príbehu záleží a hlas každého si zaslúži byť vypočutý a mal by sa stretnúť s empatiou, expertízou, integritou a rešpektom k jedinečnosti.

Verím, že skutočná tranformácia začína so seba-prijatím a to je dôvod prečo plne príjmam tvoju tienistú stránku, nedostatky a chyby. Nenazývam ich výhovorkami, nechcem ťa nakopať do akcie ale som tu aby som ti pomohla vstúpiť do tvojej sily.

Inovatívnosť

Môj prístup nie je generický a všeobecný ale je “šitý na mieru” potrebám klientov.

Mám overenú, prelomovú a inovatívnu cestu, ktorá ti pomôže dosiahnuť tvoje ciele rýchlejšie a priamočiarejšie. Pomôžem ti vyhnúť sa pasciam, slepým uličkám a labyritu osobnostného rozvoja a dovediem ťa priamo k úspechu.

Inštitút transformačných metód pod vedením Margaret Lynch Raniere